კატალოგი
”ცეპელინები”
ბეჭდვა |
ნახევარი პორცია კარტოფილი გავასუფთავოთ, გავთალოთ და უმი გავხეხოთ სახეხზე, დანარჩენი კარტოფილი მოვხარშოთ კანიანად, შემდეგ გავაცალოთ კანი და ისიც გავხეხოთ. ორივე სახის კარტოფილი კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში, მოვაყაროთ მარილი. მოხარშული ან შემწვარი ხორცი წვრილად დავჭრათ. ხახვი მსუბუქად მოვხრაკოთ და შევურიოთ კარაქი. შიგთავსს მოვაყაროთ მარლი და პილპილი. კარტოფილის მასისაგან მოვამზადოთ 8 სმ სიგრძის ნაჭრები, რომლების შიგნითაც მოვათავსოთ ხორცის შიგთავსი. ფრთხილად ჩავაწყოთ ისინი მდუღარე მარილიან წყალში. "ცეპელინებთან" ერთად სუფრაზე მივიტანოთ შემწვარი სალას კუბიკები.
მასალა:
1 ½ კილოგრამი კარტოფილი
350 გრამი ძროხის ხორცი
1 თავი ხახვი
80-100 გრამი სალა
მარილი, პილპილი
მარგარინი ან კარაქი
პოპულარული რეცეპტი
კარტოფილი კანიანად მოვხარშოთ, მერე ...
წიწილა გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ კანი...
წისქვილები და ხის ფეხსაცმელი...
3 ჭიქა წყალში მოვხარშოთ ბრინჯი. გას...
გადარჩეული, გარეცხილი, მაგარი, წითე...
ბრინჯი მოვხარშოთ რძეში, დავამატოთ მ...