კატალოგი
ფლავი უზბეკურად
ბეჭდვა |
ხორცი დავჭრათ პატარა კუბიკებად (10-15 გრამი წონის) და შევწვათ ცხიმში მცირე რაოდენობის წყალთან ერთად. როდესაც ხორცი თითქმის მზად იქნება დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და შევაწითლოთ. სტაფილო გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე, ჩავდოთ ქოთანში და ვშუშოთ 10-15 წუთის განმავლობაში, კარგად მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა წყალი. გულდასმით გარეცხილ ბრინჯს დავასხათ წყალი. როდესაც ბრინჯი მთელ წყალს შეიწოვს, გავუკეთოთ შუაში პატარა ჩაღრმავება და ჩავასხათ 1-2 სუფრის კოვზი ცხელი წყალი. არ უნდა ავურიოთ! შემდეგ ქოთანს დავახუროთ თავსახური. ფლავი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 20-25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოვიღოთ ბრინჯი ჯამში და ზემოდან დავალაგოთ ხორცის ნაჭრები.
მასალა:
400 გრამი ბრინჯი
250 გრამი ცხვრის ან ღორის ხორცი
100-125 გრამი ცხიმი
500 გრამი სტაფილო
2-3 თავი ხახვი
მარილი
შავი ან წითელი დანაყილი პილპილი
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი და ქონი გავადნოთ, ვაცალოთ ცო...
წყლის წიწმატის ყვავილები გავრეცხოთ ...
თევზის ფილე გავატაროთ ხორცსაკეპ მან...
ბატკნის ან ცხვრის ღვიძლი დავჭრათ წვ...
1 კგ ფორთოხალს ყვითელი კანი თხლად ა...
ხორცი კარგად გადავურიოთ მცირე რაოდე...