კატალოგი
აჭარული ხაჭაპური
ბეჭდვა |
მოვზილოთ საფუარიანი ცომი როგორც ზემოთ არის აღწერილი. სანამ ცომი კარგად გაფუვდება, მოვამზადოთ ყველის გულსართი. ამისათვის ავიღოთ ახალი ყველი, დავჭყლიტოთ ხელით, ავუროთ კვერცხი, შეიძლება ახალი ხაჭოც ავურიოთ. მოვჭრათ ცომი, დაახლოებით 200 გრამი, გავაბრტყელოთ 2-3 სანტიმეტრის სისქემდე, მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა, დავდოთ ყველის გულსართი ისე, რომ ირგვლივ 3 სანტიმეტრი ცარიელი დარჩეს. შემდეგ გადავაფაროთ ნაპირები ყველის გულსართს და ასეთნაირად მომზადებული დავდოთ თუნუქის ფურცელზე; ნაპირებზე წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. როდესაც შეწითლდება, ხაჭაპურის შუაგულში ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხი და კიდევ გავაჩეროთ ღუმელში 2-3 წუთი. შემდეგ დავადოთ კარაქის ნაჭერი და ასე ცხელ-ცხელი მივიტანოთ სუფრაზე.
მასალა:
1 ხაჭაპურის ცომისათვის:
ფქვილი - 100 გრამი
წყალი (რძე) - 50 გრამი
საფუარი - 2 გრამი
ყველის სატენისათვის:
ყველი (ხაჭოსთან ერთად) - 75 გრამი
კვერცხი - 1-2 ცალი
კარაქი - 20 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
რვა კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ...
დავფშვნათ ახალი ყველი, შევაზილოთ კა...
მოვზილოთ ფხვიერი ცომი ფქვილის, კარა...
200 გრამი კარაქი და 1 ჩაის ჭიქა შაქ...
გამხმარი ბადრიჯანი კარგად გავრეცხოთ...
მოხარშული ძროხის ხორცი, კარტოფილი, ...