კატალოგი
გადარჩეული, გარეცხილი, მსხვილი ხორბალი ქვაბში ჩავყაროთ, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ რამოდენიმე საათი. როცა ხორბალი კარგად მოიხარშება და წვენსაც...
დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავასხათ წყალი და ვხარშოთ რამოდენიმე საათის განმავლობაში, სანამ კარგად არ ჩაიხარშება. ჩავყაროთ შიგ გარეცხილი, დარჩეული...
დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავასხათ წყალი და ვხარშოთ, სანამ კარგად არ ჩაიშლება და წყალსაც არ შეიშრობს. მერე გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ავურიოთ...
ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ზემოაღნიშნული წესით. ნიგოზი კარგად დავნაყოთ, გამოვწუროთ ზეთი და ამ ზეთში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშული...
ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ისევე, როგორც ზევით არის აღწერილი. მოხარშულ ბურღულს დავამატოთ შაქარი ან თაფლი. თაფლი იმდენი უნდა იყოს, რომ კორკოტი...
ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნელთბილ წყალში. წყალი გადავწუროთ, ბურღული მოვათავსოთ მშრალ ტაფაზე და ოდნავ მოვხალოთ. მოხალული მარცვლები...
ხორბალი დავარჩიოთ, ტაფაზე მოვშუშოთ, ხელსაფქვავზე დავღერღოთ და გავცრათ. დაღერღილი ხორბალი ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ კარგად მოიხარშოს...