კატალოგი
ახალი (მწვანე ტყემლის საწებელი)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ახალი, მწვანე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები მოვაცილოთ, გავრეცხოთ; დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფარავდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, გადავწუროთ, წვენი შევინახოთ, ტყემალი გადავიტანოთ საწურზე, გავხეხოთ, იმ შემთხვევაში თუ ტყემალი სქელი გამოვიდა, დავამატოთ წვენი (სასურველ სისქემდე). ახალი მწვანილი - ქინძი, ცერეცო, კამა, ომბალო, ოხრახუში გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ სანაყში, ყველაფერი კარგად ავურიოთ. თუ ტყემალი ძალიან მაჟავე გამოვიდა, დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი, ჩავასხათ სატყემლეში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
პოპულარული რეცეპტი

ფქვილის, შაქრის, მცენარეული ზეთისაგ...

მთელ-მთელი ლეღვი ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლი...

4 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ კარგად, ...

1 სუფრის კოვზი ჟელატინის ფხვნილი ჩა...

ცხვრის გულ-ღვიძლი და ფილტვი გავრეცხ...

გასუფთავებული, გარეცხილი ბრიუსელის ...