კატალოგი
ახალი (მწვანე ტყემლის საწებელი)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ახალი, მწვანე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები მოვაცილოთ, გავრეცხოთ; დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფარავდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, გადავწუროთ, წვენი შევინახოთ, ტყემალი გადავიტანოთ საწურზე, გავხეხოთ, იმ შემთხვევაში თუ ტყემალი სქელი გამოვიდა, დავამატოთ წვენი (სასურველ სისქემდე). ახალი მწვანილი - ქინძი, ცერეცო, კამა, ომბალო, ოხრახუში გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ სანაყში, ყველაფერი კარგად ავურიოთ. თუ ტყემალი ძალიან მაჟავე გამოვიდა, დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი, ჩავასხათ სატყემლეში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
პოპულარული რეცეპტი

წამოვადუღოთ რძე და მასში მოვათავსოთ...

ხორცი დავჭრათ 2X4 სმ ზომის ნაჭრებად...

ქამბალა ერთი-ორი საათით დავალბოთ თბ...

გველთევზა გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ კ...

ბადრიჯნები მოვათავსოთ უცხიმო ტაფაზე...

ათი კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ...