კატალოგი
ახალი (მწვანე ტყემლის საწებელი)
ბეჭდვა |
ახალი, მწვანე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები მოვაცილოთ, გავრეცხოთ; დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფარავდეს, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. როცა მოიხარშება, გადავწუროთ, წვენი შევინახოთ, ტყემალი გადავიტანოთ საწურზე, გავხეხოთ, იმ შემთხვევაში თუ ტყემალი სქელი გამოვიდა, დავამატოთ წვენი (სასურველ სისქემდე). ახალი მწვანილი - ქინძი, ცერეცო, კამა, ომბალო, ოხრახუში გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ სანაყში, ყველაფერი კარგად ავურიოთ. თუ ტყემალი ძალიან მაჟავე გამოვიდა, დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის ფხვნილი, ჩავასხათ სატყემლეში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
პოპულარული რეცეპტი
ჯამში დავსრისოთ ნიორი, დავამატოთ კვ...
გასუფთავებული, გარეცხილი თართის ან ...
მომზადებამდე 2-3 საათით ადრე ხაჭო გ...
ხორბლის ბურღული მოვამზადოთ ზემოაღნი...
ძროხის ხორცი დავჭრათ კუბიკებად, გავ...
ორ ჩაის ჭიქა ადუღებულ მარილწყალში ჩ...