კატალოგი
მწვანე პამიდორი ნიგვზით
ბეჭდვა |
სიმწიფეში შესული საღი, მწვანე პამიდვრები დავჭრათ როგორც ზემოთ არის აღნიშნული. მოვაშოროთ თესლი, წვენი და გავთუთქოთ მდუღარე წყალში. სამი წუთის შემდეგ გავწუროთ ისე, რომ წყალი არ შეჰყვეს. მოვათავსოთ თიხის ან მომინანქრებულ ჭურჭელში. დავუმატოთ ღვინის ძმარში გახსნილი წმინდად დანაყილი ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, კამა, ოხრახუში, ქინძი, ომბალო. მივუმატოთ წვრილად დაკეპილი ხახვი და ყველაფერი ეს ავურიოთ ერთმანეთში. პამიდორი გადავიტანოთ თეფშზე და სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ წმინდად დაკეპილი ოხრახუში ან კამა.
მასალა:
სოკო - 500 გრამი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
ხახვი (ან მწვანე ხახვი) - 1-2 თავი (5-6 ძირი)
მწვანილი - 4-4 ძირი
ძმარი, პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ქორფა ბადრიჯანს (თესლიანი არ უნდა ი...
მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ, დავამატ...
საღი, ქორფა კიტრი გავთალოთ, დავჭრათ...
თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭრილი მსუ...
ხორცი დავჭრათ, კარგად გავრეცხოთ, ჩა...
მსუქანი ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის...