კატალოგი
მოხარშული ცოცხალი (თევზი)
ბეჭდვა |
ცოცხალი თევზი გამოვშიგნოთ, მოვაშოროთ ლაყუჩები და გავრეცხოთ ცივ წყალში. შემდეგ დავჭრათ სამ-ოთხ ნაწილად; მომცრო თევზები დავტოვოთ მთელ-მთელი, მოვათავსოთ მარილითა და შაბით შეზავებულ მდუღარე წყალში და მოვხარშოთ. შემდეგ ამოვიღოთ წყლიდან, გავშალოთ, მოვასხუროთ ცივი წყალი. შეგრილებისას მოვათავსოთ ლანგარზე და მოვუწყოთ ოხრახუშის ფოთლები.
მასალა:
ცოცხალი - 1 კილოგრამი
შაბი - 4-5 გრამი
ოხრახუში - 4-5 ძირი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ჭარხალი კანიანად გავრეცხოთ, შევწვათ...
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში...
მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ ნაკვერ...
ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნ...
შიგნეული კარგად გავასუფთავოთ და გავ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი ქვა...