კატალოგი
ცხვრის ხორცის ხარშო
ბეჭდვა |
მსუქანი ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავამატოთ დაკეპილი ხახვი, დავდგათ ცეცხლზე და მოვშუშოთ. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ ხორცი კარგად დაიფაროს. ჩავყაროთ დარჩეული და კარგად გარეცხილი ბრინჯი. შევაზავოთ დანაყილი ნივრით, ქინძით, წიწაკით და მარილით. დავუმატოთ გამზადებული ტყემლის საწებელი, კვაწარახი და მაშარაბი, პილპილი ვხარშოთ, სანამ ხორცი მზად არ იქნება.
მასალა:
ცხვრის ხორცი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 5 თავი
ბრინჯი - 1 ჩაის ჭიქა
ქინძი, ნიორი, წიწაკა, ტყემალი (კვაწარახი, მაშარაბი), პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კარგად გასუფთავებული, გარეცხილი კუჭ...
ხორცის რბილი ნაჭერი ხახვთან ერთად ო...
ფქვილი მოვხრაკოთ კარაქში ღია-ყვითელ...
ათი კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ...
მოვამზადოთ ფქვილი, მარილი, თბილი წყ...
კვერცხის გულები, რძე და ფქვილი ავურ...