კატალოგი
სამხრეთ ამერიკა
ბეჭდვა |
ესპანელები აქ სამგზავრო სამზარეულოებით ჩამოვიდნენ. მათ ქოთნებში დუღდა ოლია - სუპისებრი კერძი. ის, რაც შემდეგ ინდიელებმა დამპყრობლებისაგან გადაიღეს, ესპანური სამეფო კარის დახვეწილი საკვები არ გახლდათ. ეს იყო უბრალო ჯარისკაცული კერძი - უხეში, მაგრამ ნოყიერი.
კერძი ქოთანში გახდა ეროვნული კერძი. ზოგიერთი მას პუჩეროს უწოდებს, სხვები კოსიდას ან ფაბოდას. ამ კერძის აუცილებელი შემადგენელი ნაწილია სპეციები და მარინადები.
პოპულარული რეცეპტი
ცხვრის მსუქანი ხორცი გავრეცხოთ, დავ...
კიტრი გავთალოთ, მოვაშოროთ თესლი, და...
შაქარი და კაკაო შევურიოთ ერთმანეთს....
ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში და ...
მუხუდოს ან წინასწარ დამბალ თეთრ ლობ...
პამიდორი, სოკო, ქაშაყი და ხახვი დავ...