კატალოგი
სამხრეთ ამერიკა
ბეჭდვა |
ესპანელები აქ სამგზავრო სამზარეულოებით ჩამოვიდნენ. მათ ქოთნებში დუღდა ოლია - სუპისებრი კერძი. ის, რაც შემდეგ ინდიელებმა დამპყრობლებისაგან გადაიღეს, ესპანური სამეფო კარის დახვეწილი საკვები არ გახლდათ. ეს იყო უბრალო ჯარისკაცული კერძი - უხეში, მაგრამ ნოყიერი.
კერძი ქოთანში გახდა ეროვნული კერძი. ზოგიერთი მას პუჩეროს უწოდებს, სხვები კოსიდას ან ფაბოდას. ამ კერძის აუცილებელი შემადგენელი ნაწილია სპეციები და მარინადები.
პოპულარული რეცეპტი
ჟოლო გადავარჩიოთ, ფენა-ფენა დავაყარ...
მურაბის ტაშტში ჩავყაროთ შაქარი, დავ...
კვერცხის გულები ავურიოთ შაქარსა და ...
200 გრამი კარაქი და 2,5 ჩაის ჭიქა ფ...
ხორცი მოვათავსოთ დიდი ზომის ქვაბში....
4 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ მიქსერით...